Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Sidehengslede vinduer uten sprosser

Skanva tilbyr sidehengslede vinduer uten sprosser i høy kvalitet til en svært fordelaktig pris. Et sidehengslet vindu uten sprosser er en klassisk vindusmodell med én rute per fag, som minner om et sprossevindu – men er uten sprosser. Se vårt utvalg av sidehengslede vinduer nedenfor og beregn prisen. Klikk bare på ønsket modell og skriv inn mål og spesifikasjoner. Hvis du er i tvil om hva du for eksempel skal velge av spesifikasjoner, kan du lese vår veiledning for valg av sidehengslede vinduer uten sprosser her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt på forhånd. Hvis du ønsker et annet materiale, kan du endre materialvalget når du har valgt et vindu nedenfor.

Veiledning for valg av sidehengslede vinduer uten sprosser

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til et sidehengslet vindu?
 3. 2- eller 3-lags glass?
 4. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 5. Skal jeg bestille med eller uten not?
 6. Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?
 7. Skal vinduet mitt ha vendebeslag?
 8. Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?
 9. Skal vinduet mitt ha en brems?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan velge mellom 3 materialtyper – tre, tre/alu og plast. Før du velger materiale, anbefaler vi at du svarer på spørsmålene nedenfor:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Hva kan vinduet koste?

Hvis minimalt vedlikehold er viktig, er tre/alu eller plast muligens det rette valget for deg. Men før du tar det endelige valget, bør du likevel overveie om plast eller tre/alu passer til boligens uttrykk. Les mer om valg av materiale her.

Hvordan tar jeg mål til et sidehengslet vindu?

  1. Først må du finne hullmålet. Det finner du ved å måle fra kant til kant på utsiden.
  2. Mål først bredden og deretter høyden. Mål flere steder da hullmålet kan variere litt.
  3. Fra hullmålet trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
  4. Når du har trukket fra 2,5 cm, har du karmmålet. Det er karmmålet du skal bestille ditt nye vindu i.

OBS: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

2- eller 3-lags glass?

Vi anbefaler kun 3-lags glass til store vinduspartier eller til Energi A-hus, da tilbakebetalingstiden ellers blir svært lang.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis du ikke ønsker at noen utenfor skal se inn på badet, bør du vurdere å bestille sandblåst glass eller Cotswold-glass. Sandblåst glass har en glatt og matt overflate. Denne glasstypen vil du typisk se i nybygg. Cotswold-glass har en riflet overflate som består av vertikale streker. Denne glasstypen vil du ofte se i eldre boliger.

 

Skal jeg bestille med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen på vinduet. Den er ikke nødvendig, men noen foretrekker sidehengslede vinduer med not, fordi en not kan gjøre det enklere å montere vinduene. Spør gjerne snekkeren din om han foretrekker med eller uten not.

 

Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?

Ifølge byggeforskriftene skal alle rom i en bolig ha en rømningsvei ut – det gjelder likevel ikke for bad og kjellerrom. For at en vindueåpning kan bli godkjent som rømningsvei, må hverken vindusbredden eller vindushøydens åpning være mindre enn 50 cm, og i tillegg må breddens og høydens samlede åpning være minimum 150 cm. Hvis vinduet ikke oppfyller disse kravene, kan det i noen tilfeller være en god idé å velge en rømningsåpning til vinduet, da du ved hjelp av en rømningsåpning har mulighet til å gjøre breddens åpning over dobbelt så bred. OBS: Merk likevel at det bare er mulig å velge rømningsåpning til vinduer med 2 eller flere fag.

Merk: En rømningsåpning aktiveres ved hjelp av bolteskåte som sitter øverst og nederst på midtposten i det faget som er bestemt som rømningsåpning. Derfor kan vindusfaget kun åpnes når vindusfaget ved siden av er åpent. Har du derfor et ønske om hvor rømningsåpningen skal plasseres, er det viktig at du angir dette ved bestilling. Dette bes du notere i kommentarfeltet som du finner på siden der du oppgi dine leveringsopplysninger.

 

Skal vinduet mitt ha vendebeslag?

Hvis du bor i 2. etasje eller høyere og selv vasker vinduene, anbefaler vi at du bestiller de sidehengslede vinduene med vendebeslag. På den måten kan du snu vinduene nesten 90 grader, noe som gjør det mulig å vaske begge sidene på de sidehengslede vinduene innenfra.

 

Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?

Du skal likevel være oppmerksom på at én enkelt utluftingsventil ikke er nok. Hvis det skal lønne seg, må du sørge for at det er utluftingsventiler montert flere steder i boligen, og helst overfor hverandre slik at frisk luft kan strømme gjennom boligen.

 

Skal vinduet mitt ha en brems?

Hvis du ønsker å kunne lufte uten at ditt sidehengslede vindu smeller igjen eller opp, bør du overveie å velge med brems. Merk likevel at et vindu med brems bare kan åpnes 90 grader, mens vinduer uten brems kan åpnes 180 grader. Du bør også være oppmerksom på at en brems bare kan leveres til paskvilgrep og ikke til anverfer/hasper.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis ikke er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer