Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Spørsmål og svar

Her besvarer vi de mest stilte spørsmålene fra kundene våre. Avsnittet utvides jevnlig etter hvert som vi får nye spørsmål.

1. Er vinduene og dørene mine høyre- eller venstrehengslet?
Venstre innadslående Høyre innadslående Venstre utadslående Høyre utadslående
Venstre innadslående Høyre innadslående Venstre utadslående Høyre utadslående
2. Hvordan måler jeg opp til mine nye vinduer og dører?

Ved buede elementer er du velkommen til å sende oss en skisse av elementet, slik at vi kjenner høyden. Ved skrått utformede elementer vil vi be om mål på bredden, helningen og den lave siden.

Se oppmålingsveiledningen her.

3. Hvordan vedlikeholder jeg vinduene og dørene mine?

Hvis du vedlikeholder produktene dine fra Skanva på den rette måten, vil de bevare alle kvalitetene sine i mange år. Hold spesielt øye med trevinduene dine når du rengjør overflaten. Hvis det har oppstått sprekker i overflatebehandlingen, anbefaler vi at skadene utbedres straks. Boligens vest- og sydvendte fasade er spesielt utsatt for solens skadelige stråler samt vind og vær generelt.

Holder malingen på å bli misfarget av ytre påvirkninger, er det på tide å vedlikeholde treverket. Les våre vedlikeholdsveiledninger for elementer i tre, tre/alu og plast her.

4. Hvordan unngår jeg kondens på rutene?

Hvis du opplever dugg på den utvendige siden av ruten, er alt bra. Det viser nemlig at energiruten din virker etter hensikten. Dette kan eksempelvis forekomme etter en frostklar natt fordi varmeutstrålingen fra jorden til luften er stor. Derfor er energirutens utside kaldere end luften utenfor og det vil dannes dugg. Duggen forsvinner igjen etter hvert som temperaturen stiger.

Kondens på den innvendige siden av ruten betyr at du må lufte ut. Ofte og så lenge som mulig, ellers risikerer du fuktskader og råte som følge av for høy luftfuktighet. Opplever du at det er kondens mellom to lag glass, må ruten skiftes ut fordi den er punktert.

Ønsker du å vite mer om dugg og utluftning, klikk her.

5. Hvordan fjernes limrester fra rutene?

Hvis det sitter en glassmerkelapp på ruten for lenge, kan det forekomme limrester. De fjernes lett med tannkrem, lampeolje, rensekrem for keramiske kokeplater og evt. en glasskrape.

6. Hvordan oppretter jeg en reklamasjon?

Hvis produktet ditt fra Skanva mot forventning ikke fungerer etter hensikten, skal du opprette en reklamasjon. Det gjør du ved å logge inn på profilen din på Skanva.no og klikke på “Min konto”. Deretter klikker du på “Reklamasjonsoversikt” og på “Opprett reklamasjon”. Da kommer det frem et reklamasjonsskjema som du skal fylle ut og sende til oss. På den måten får vi de opplysningene som vi har bruk for, slik at vi kan hjelpe deg hurtigst mulig

7. Hvordan fuger jeg riktig?

Ved montering av produkter fra Skanva må du bruke fugebransjens anerkjente fugematerialer slik det er beskrevet nedenfor. Normalt har fugen mellom yttervegg og karm disse kjennetegnene:

      • Et tetningsmateriale (isoleringsmateriale). Trykkfast stopping er nødvendig for å oppnå den optimale tetningen
      • På yttersiden finnes en avsluttende fuge som fungerer som skjerm mot regn.
      • På innersiden finnes en avsluttende membran eller fuge (dette avhenger av veggens konstruksjon) som fungerer som en tetning.

Fuging bør alltid være beskrevet i prosjektet eller valgt av den ansvarlige for prosjektet, idet riktig fuging er viktig for en vellykket montering av elementene. Material- og metodevalg skal alltid gjøres ut fra konstruksjonen på den aktuelle bygningen. Er veggkonstruksjonene lette, bør du alltid konsultere gjeldende regler og anvisninger for riktig plassering av dampsperre og avslutning mot dør- og vinduskarmer.

Av hensyn til treverkets bevaring og et lavt varmeforbruk er det viktig at fugene på yttersiden er intakte. Derfor bør de sjekkes minst en gang i året. Finner du utettheter, skal de utbedres med en materialtype som svarer til den eksisterende fugen. Hvis det er snakk om omfattende utettheter, bør du skifte ut hele fugen. Du bør da vurdere om det finnes en bedre fugeløsning enn den eksisterende.

Jobber du med tre/aluminiumselementer er det viktig at du ikke fuger på aluminiumskappen. Dette er av hensyn til trekonstruksjonens ventilasjon. Fugen skal plasseres samme sted på trekonstruksjonen hvis det er snakk om treelementer.

8. Hvilken garanti gir Skanva på produktene sine?

Hos Skanva får du hele 10 års garanti på alle vinduer og dører. Du kan lese mer om garantien vår her.

9. Hvilken produkttype skal jeg velge?

Du skal forholde deg til følgende spørsmål når du skal velge produkttype:

 • Ønsker du tre-, tre/alu- eller plast-elementer, og skal vinduene/dørene være innad- eller utadslående?
 • Hvilken byggestil har huset ditt, og hvor skal vinduene/dørene monteres?

Du kan velge dører og vinduer som utelukkende er av tre. Dette er spesielt relevant hvis du ønsker et naturlig og klassisk uttrykk både ute og inne. Elementene er både velegnet til nybygg og restaurering, og Skanva kan levere hele sortimentet med 3-lags glass i forbindelse med nybygging av lavenergihus. Vi tilbyr et holdbart og energioptimalisert trevindu med alu-bunnglasslist som forlenger levetiden på elementene og løfter det visuelle uttrykket. Produktene er forarbeidet i høy kvalitet.

Du kan også velge dører og vinduer som er utført i en sterk trekonstruksjon med en aluminiumsprofil på yttersiden. Fordelen ved denne kombinasjonen er at elementet ikke skal males, og at det på grunn av aluminiumsprofilen i stor grad er motstandsdyktig overfor hardt vår. På den måten kan du nyte det naturlige treet på innsiden, samtidig med at elementene er lette å vedlikeholde på utsiden. Elementene er både velegnet til nybygg og restaurering, og Skanva kan levere hele sortimentet med 3-lags glass i forbindelse med nybygging av lavenergihus.

Både tre- og tre/alu-løsningen er skapt av bærekraftig, fingerskjøtt tre og vi tilbyr samme modeller, samme størrelser, samme tilbehør mv. til begge serier.

Endelig kan du velge dører og vinduer som er utført i plast. Plast er et materiale som er sammensatt av minst to forskjellige materialer med høy styrke og stivhet. Materialet har mange gode egenskaper. Bl.a. kan det ikke råtne, da det har svært lang holdbarhet. Den lange holdbarheten og muligheten for å gjenbruke materialet gjør dessuten plast til et ytterst bærekraftig materiale – og så er det lett å vedlikeholde med såpe og vann. Skanvas elementer i plast passer til moderne byggestil, og vi kan levere dem som både utadslående og innadslående, til nybygg og til restaurering av eneboliger, rekkehus og villaer som er oppført i løpet av de siste 30-50 årene.

10. Hvordan reduderer jeg støy utenfra?

Skanva tilbyr lyddempende ruter. Lyd beveger seg i bølgeformede bevegelser gjennom luften. Disse bølgene kan nesten uhindret trenge gjennom ett lag glass. Lyden bremses derimot av to glasskiver, som nettopp utgjør den moderne isoleringsruten. Rutens konstruksjon er avgjørende: Jo større avstand det er mellom de to lageneog jo større forskjell det er i tykkelsen på dem, jo mer effektivt bremses lydbølgene. Skanvas lyddempende rute inneholder 2-lags glass, der det ene er tykkere enn det andre. Les mer her.

11. Hvordan velger jeg det mest energiriktige vinduet?

Vinduer kategoriseres etter energieffektiviteten. Om vinduet har energimerke A eller B avhenger av antallet oppdelinger av ruten, og av hvor mange lag glass det er i ruten. Vårt standardvindu har energimerke B, mens våre vinduer med 3-lags glass kategoriseres som et-A merket vindu.

12. Hva er energisprosser?

Skanva tilbyr energisprosser for å sikre mer energieffektive dører og vinduer. De ligner en gjennomgående sprosse, men består av en avstandsprofil inne i glasset samt en pålimt sprosseprofil utenpå glasset. På den måten fjernes risikoen for kondensdannelse og kuldebroer.

13. Hvordan monterer/demonterer jeg vinduer og dører?

Det er avgjørende at dine nye vinduer og dører fra Skanva blir montert riktig. På den måten vil du få det optimale utbyttet i mange år. Monteringsveiledninger i PDF-format finner du her. Har du ytterlige spørsmål, så kontakt oss gjerne.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer