Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

  • kurv Cart

Tre/alu-dør

Skanvas dører i tre/alu-serien er konstruert i en sterk trekonstruksjon, som er kledd med en pulverlakkert aluminiumsprofil på utvendig side. Det gjør at døren blir svært værbestandig og dermed hardfør overfor vind og vær. Ved å velge en tre/alu-dør får du dermed en dør som er nesten vedlikeholdsfri. I tillegg til at tre/alu-døren blir nesten vedlikeholdsfri på utvendig side, får du fremdeles fordelen ved å ha en innvendig profil i tre. Dermed beholder du treets sjarme på innsiden. Trematerialet som tre/alu-døren fremstilles i, er fingerskjøtet. Det betyr at trevinduene ikke vil få synlige kvister, og dermed minimeres risikoen og sannsynligheten for kvistuttrekk gjennom malingen. Dørtypen kan brukes i de fleste boligtyper, fordi den utvendige aluprofilen er designet for å ligne en tredør så mye som mulig. Samtidig kan den innvendige treprofilen leveres med en moderne eller klassisk profil, noe som betyr at du får en nesten vedlikeholdsfri dør og bevarer det koselige treet inne.

Klassisk

Moderne

Moderne

Få en tre/alu-dør som passer til dine behov

Ved hjelp av vår prisberegner kan du lett tilpasse våre tre/alu-dører til dine ønsker og behov. Før du går i gang med dette, foreslår vi at du leser informasjonen nedenfor om våre forskjellige tre/alu-dører, slik at du kan velge den tre/alu-døren som passer best til ditt behov.

Ytterdør i tre/alu

Det som kjennetegner en ytterdør, er at den kan designes på mange forskjellige måter. En ytterdør kan bestå av henholdsvis en eller flere fyllinger, glassarealer, sprosser og bunnrammer. Hvordan du designer en tre/alu-dør, avhenger av boligens øvrige utseende, og om døren skal brukes som f.eks. en boddør eller inngangsdør. På grunn av dørens mange designmuligheter betyr det også at døren kan brukes til stort sett alle boligtyper.

Et av våre mest solgte produkter er en ytterdør med en fylling nede og et glassfelt oppe. Denne typen tre/alu-dør tillater at det kommer lys inn i boligen, og derfor vil den også ofte brukes som f.eks. bod- eller vaskeromsdør. Til inngangsdøren vil mange ofte velge en annen type tre/alu-dør – for eksempel en platedør eller en ytterdør med sideparti. Dette for å få hovedinngangen til å skille seg fra en kjøkken- eller sideinngang.

Som standard leveres ytterdørene våre uten lås og håndtak, men det vil være frest hull, slik at du enkelt selv kan montere begge deler. Ønsker du at vi skal montere lås og håndtak i tre/alu-døren, kan du velge begge deler i prisberegneren under henholdsvis ‘dørhåndtak’ og ‘sylinder’.

Sideparti i tre/alu

Kunne du tenke deg et imponerende inngangsparti kan et sideparti være med på å gi det.

I tillegg til at sidepartiet tilfører boligen eksklusivitet, er det også ofte en praktisk løsning. Velger du en dør uten glass og setter den sammen med ett eller to sidepartier med glass, tillater det for eksempel at lys kommer inn i entréen. Det gir deg også mulighet til å se ut før du åpner døren.

Merk: Hvis du ønsker at sidepartiet skal ha bunnramme, må du være oppmerksom på at det er viktig at bunntrinnet på døren er i samme høyde som sidepartiets bunnkarm. Hvis de ikke er like høye, vil dørens nedre ramme ikke flukte med sidepartiets bunnramme. Hvis sidepartiet ikke skal ha bunnramme, er høyden på bunntrinn/bunnstykke ikke relevant.

Høyde på bunntrinn/bunnstykke:

  • Bunntrinn i hardtre: 45 mm høyt
  • Bunnstykke som sidekarmer: 45 mm høyt
  • Bunntrinn i aluminium: 25 mm høyt

Dobbel ytterdør i tre/alu

En dobbel ytterdør kjennetegnes ved at den kan designes på utallige måter ved hjelp av en eller flere fyllinger, glassfelt, sprosser og bunnrammer. Hvordan disse elementer kombineres avhenger av hvilket uttrykk du ønsker at boligen skal ha. Dermed kan dørtypen brukes til de fleste boligtyper i Norge.

Dobble ytterdører ses ofte i eldre boliger med et tradisjonelt utseende og vil typisk brukes som inngangsdør, da den er med på å gi enhver bolig et flott inngangsparti, som vil skille seg ut fra en kjøkken- eller sideinngang.

Døren kan også brukes til mer moderne boliger. Ønsker du et moderne uttrykk, anbefaler vi at antall sprosser og fyllinger holdes til et minimum.

Våre dobbelte ytterdører leveres som standard uten håndtak og lås, men vi monterer gjerne både håndtak og lås i tre/alu-døren. Du velger dette i prisberegneren under henholdsvis ‘dørhåndtak’ og ‘sylinderlås’.

Terrassedør i tre/alu

Ønsker du enkel utgang til hagen, terrassen eller altanen, er en terrassedør uunnværlig. Alle terrassedørene er designet akkurat som ytterdørene – eneste forskjell på de to typene tre/alu-dører er at en ytterdør kan låses utenfra og innenfra. Det kan terrassedøren ikke. Terrassedørene våre kan som standard bare åpnes og lukkes innefra og derfor er det heller ikke montert en lås på innvendig side, da dette ikke er nødvendig. Ønsker du sylinderlås eller et utvendig håndtak, kan du velge dette i prisberegneren under ‘lås terrassedør’.

Det er også mulig å velge håndtak med brems. Det velger du under ‘brems’ i prisberegneren. Fordelen ved å velge brems er at du ved hjelp av håndtaket kan låse tre/alu-døren fast i alle posisjoner når den står åpen. På den måten unngår du at terrassedøren blåser opp eller igjen. Merk: Velger du brems vil døren bare kunne åpnes 90 grader i motsetning til standard 180 grader.

Alle tre/alu-terrassedørene våre leveres som innadslående og utadslående, likevel er de fleste terrassedørene utadslående fordi døren på den måten ikke tar opp plass i stuen eller rommet når den er åpen.

Vinterhageelementer i tre/alu

Vinterhageelementene våre brukes som navnet antyder ofte til vinterhager/utestuer, men de kan likevel brukes til alle rom.

Forskjellen på vinterhageelementer og våre fastkarmvinduer med og uten åpnemulighet er at vinterhageelementer kan leveres med bunn- og toppramme.

Merk: Hvis du skal montere et vinterhageelement ved siden av en terrassedør, er det viktig at dørens dørterskel og vinterhageelementets bunnkarm er like høyt. Hvis de ikke er like høye, vil vinterhageelementets bunnramme ikke flukte med dørens nedre ramme. Hvis vinterhageelementet ikke skal ha bunnramme, er høyden på terskel/bunnkarm ikke relevant.

Høyde på terskel/bunnkarm:

  • Terskel i hardtre: 45 mm høyt
  • Bunnkarm som sidekarm: 45 mm høyt
  • Dørterskel i aluminium: 25 mm høyt

Dobbel terrassedør i tre/alu

Ønsker du enkel adgang til altanen, terrassen eller hagen er en dobbel terrassedør et opplagt valg. I tillegg til enkel adgang til utendørsarealer gir en dobbel tre/alu-dør også et fantastisk utsyn, samtidig som den også gir et godt lysinnfall i boligen.

Alle terrassedørene våre er designet og utformet nøyaktig som ytterdørene våre. Det eneste som adskiller de to dørtypene, er lukkesystemet. Mens en ytterdør kan åpnes, lukkes og låses både fra innvendig og utvendig side, er dette ikke mulig for en terrassedør med standard lukkesystem. Som standard kan en terrassedør kun åpnes og lukkes innenfra og derfor er en sylinderlås ikke nødvendig. Ønsker du lås og utvendig håndtak kan du velge begge deler i prisberegneren under ‘lås terrassedør’.

Her kan du også velge håndtak med brems under ‘bremse’. Fordelen ved å velge brems er at du ved hjelp av håndtaket kan låse tre/alu-døren fast i forskjellige posisjoner når den står åpen. På den måten unngår du at døren blåser opp eller igjen når døren står åpen Merk: Velger du brems, kan døren maksimalt åpnes 90 grader. Uten brems kan døren åpnes 180 grader.

Terrassedørene våre leveres både med innadslående og utadslående åpningsretning. Den mest vanlige åpningsretningen for terrassedører er likevel utadslående, fordi døren på den måten ikke tar opp plass i stuen eller rommet når den er åpen.

Platedør i tre/alu

Kjennetegnet for en platedør er at døren består av to plater samt et høyisolerende skummateriale som er plassert mellom de to platene. Som standard er begge platene helt plane, men de kan også leveres med enten skrå eller loddrette utfresinger hvis du ønsker et klassisk uttrykk.

Det er også mulig å få døren med et lite vindu. På den måten har du mulighet til å se ut av døren, og entréen får litt lysinnfall. Glassfeltene tilbys i 4 forskjellige variasjoner: 45 graders dreid kvadrat, halvsirkel, sirkel samt et avlangt glassfelt.

Platedøren har eksistert i mange år og er derfor en veldig populær dør. Når det handler om moderne nybygg, foretrekker man gjerne utelukkende platedører, da en tre/alu-dør med to plane flater gir et veldig enkelt og rent uttrykk.

Halvdør i tre/alu

Halvdøren eller stalldøren brukes ofte til hus på landet eller til hytter. Fordelen ved å få en halvdør i stedet for en vanlig ytterdør er at man har mulighet til å åpne hele døren eller bare den øverste delen av døren. Dermed er døren svært praktisk samtidig som den kan tilføre huset en god porsjon sjarme.

På samme måte som ytterdørene våre kan halvdøren designes akkurat som du ønsker den. Dette gjør du i prisberegneren, hvor du også velger antall glassfelt og fyllinger

Døren leveres som standard uten lås og håndtak, men døren vil være klargjort slik at dette enkelt kan monteres. Vi kan også montere lås og håndtak for deg. Du velger dette i prisberegneren under henholdsvis  ‘dørhåndtak’ og ‘sylinderlås’.

Heveskyvedør i tre/alu

Skyvedører har eksistert i mange år. Derfor ses døren også i mange forskjellige boligtyper – både klassiske og moderne.

Fordelen ved skyvedøren er at den ikke har noe svingareal, og derfor opptar den ikke plass hverken inne eller ute. I tillegg gir døren et godt lysinnfall og et godt utsyn til utendørsarealene.

En annen fordel ved skyvedøren er at du kan trekke terrassen, hagen eller altanen inn i boligen, og du kan lett bevege deg mellom inne- og uterom

Fant du ikke døren du lette etter?

Kundens individuelle behov er alltid Skanvas utgangspunkt. Vinduer og dører skal passe til boligens stil og kundens ønsker, og derfor tilbyr vi alltid en stor grad av fleksibilitet i form av et bredt utvalg av standardprodukter og spesialprodukter. Hvis du ikke finner den tre/alu-døren du søker her på Skanva.no, ber vi deg gjøre følgende:

  • Legg først de standardenhetene du ønsker å kjøpe, i handlekurven. Lagre handlekurven og vent med å gjennomføre betalingen.
  • Ta kontakt med oss på tlf.: 69 67 69 80 eller e-post info@skanva.no og fortell oss hvilke spesialprodukter du ønsker. Så legger vi til de ønskede varene i handlekurven i løpet av 1-2 virkedager. Du får en e-post fra oss når vi har lagt spesialproduktene i handlekurven din.
  • Deretter kan du gjennomføre hele bestillingen.
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer