Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

  • kurv Cart

Tredører

Vår tredør består av høykvalitets furu fra innerst til ytterst. Treet kommer fra en bærekraftig produksjon, der trærne på grunn av det kalde klimaet bare vokser to-tre måneder i året. Det kalde klimaet gjør at treet vokser veldig langsomt, noe som gjør at treet blir sterkere og dermed får bedre holdbarhet. For å minimere risikoen for synlige kvister og harpiksuttrekk er alle tredørene fingerskjøtet. Dermed har så mange kvister som mulig blitt fjernet fra treet som brukes til å produsere tredørene. Tredørene våre passer til de fleste boliger – både til huset på landet hvor dørene ofte har klassiske fyllinger og sprosser – og til funkisvillaen hvor en moderne platedør ofte foretrekkes. Merk at når du bestiller hos oss kan du selv bestemme om tredøren skal ha en klassisk eller moderne profil.

Klassisk

Moderne

Få en tredør som passer til dine behov

Ved hjelp av vår prisberegner kan du lett tilpasse våre tredører til dine ønsker og behov. Men før du går i gang med dette, foreslår vi at du leser informasjonen nedenfor om de forskjellige dørtypene våre. Da blir det enklere å velge den tredøren som oppfyller ditt behov.

Ytterdør i tre

En ytterdør kan også kalles for en rammedør. Det som kjennetegner en rammedør, er at den består av et fyllingsareal og/eller et glassareal, som kan designes etter dine ønsker. I tillegg kan tredøren leveres med sprosser og dobbel bunnramme i bunnen, hvis du ønsker et mer klassisk uttrykk.

En ytterdør i tre kan utformes på mange forskjellige måter og har derfor stor betydning for boligens utseende. På grunn av dørens mange designmuligheter kan den brukes til de fleste boligtyper.

Vår mest populære ytterdør består av en fylling nede og ett enkelt glassfelt oppe. Denne typen tredør brukes ofte som boddør, da den er enkel samtidig som den tillater lysinnfall. Til inngangsdøren vil mange ofte velge å tilføye sprosser eller designe døren med mer enn én fylling. Dette for å få hovedinngangen til å skille seg fra en kjøkken- eller sideinngang.

Ytterdørene våre leveres som standard uten lås og håndtak, men døren vil alltid være klargjort, slik at du selv enkelt kan montere lås og håndtak. Du velger dette i prisberegneren under henholdsvis ‘dørhåndtak’ og ‘sylinder’.

Sideparti i tre

Hvis du ønsker å gjøre noe ekstra ut av inngangspartiet, kan det være en god idé å sette tredøren sammen med 1-2 sidepartier.

I tillegg til at det tilfører boligen eksklusivitet, er det også ofte en praktisk løsning. Hvis du velger å få sidepartiet med glass, tillater det for eksempel at lys kommer inn i entréen, samtidig som det også gir deg mulighet til å se ut, hvis tredøren ikke har et glassfelt.

Merk: Hvis sidepartiet skal ha bunnramme, er det viktig at terskel/bunnkarm på henholdsvis ytterdør og sideparti er i samme høyde, slik at sidepartiets bunnramme flukter med dørens nedre ramme.

Høyde på terskel/bunnkarm:

  • Dørstokk i hardtre: 45 mm høyt
  • Bunnkarm som sidekarm: 45 mm høyt
  • Dørstokk i aluminium: 25 mm høyt

Dobbel ytterdør i tre

En dobbel ytterdør kan også kalles en dobbelt rammedør. Kjennetegnet for en rammedør er at den består av et glassareal og/eller et fyllingsareal. Det er også mulig å velge sprosser og dobbelt bunnramme i tillegg, hvis døren skal ha et mer klassisk uttrykk.

Denne typen tredør blir ofte brukt i eldre klassiske boliger som herskapsvillaer, og er med på å gi enhver bolig et flott og imponerende inngangsparti. Alle dørene våre kan designes helt etter dine ønsker. Ønsker du et enkelt uttrykk, kan du for eksempel velge å få døren uten fyllinger og sprosser, men ønsker du et mer klassisk uttrykk, kan du velge å få døren med fyllinger og sprosser.

Våre dobbelte ytterdører leveres som standard uten lås og håndtak, men hvis det skal monteres av fabrikken, velger du det i prisberegneren under henholdsvis ‘dørhåndtak’ og ‘sylinder’.

Terrassedør i tre

En terrassedør er uunnværlig hvis man er glad i frisk luft og enkel adgang til å bruke altanen, hagen eller terrassen. Terrassedørene våre er utformet og designet på akkurat samme måte som Skanvas ytterdører – det som adskiller de to typene tredører, er lukkesystemet. Mens en ytterdør alltid kan låses og åpnes utenfra, er dette ikke nødvendig for en terrassedør. Terrassedørene våre kan derfor som standard bare åpnes innenfra – derfor er det heller ingen lås montert som standard, siden dette ikke er nødvendig. Du kan likevel velge dette i prisberegneren.

Og hvis du ønsker det, kan du velge å få terrassedørens grep med brems. På den måten kan du ved å dreie paskvilgrepet ned, låse døren fast i alle posisjoner. Slik unngår du at døren blåser opp eller igjen. Hvis du velger dette må du være oppmerksom på at døren ikke vil kunne åpnes mer enn 90 grader.

Terrassedørene våre i tre kan leveres både som utadslående og innadslående, men normalt vil de fleste velge å få terrassedøren som utadslående, da dørens svingareal dermed ikke tar plass i stuen eller rommet.

Vinterhageelementer i tre

Vinterhageelementer brukes ikke overraskende ofte til vinterhager, men Skanvas vinterhageelementer kan brukes til alle rom i boligen.

Det som adskiller vinterhageelementer i tre fra våre fastkarmvinduer med og uten åpnemulighet, er at vinterhageelementene kan leveres med én enkelt bunnramme. Samtidig er det også mulig å velge med ramme i toppen.

Merk: Hvis du ønsker å sette et vinterhageelement sammen med en terrassedør, og hvis du velger å få vinterhageelementet med bunnramme, er det viktig at bunnkarm/terskel på vinterhageelementet og terrassedøren er i samme høyde. På den måten sikrer du deg at bunnrammene flukter.

Høyde på terskel/bunnkarm:

  • Terskel i hardttre: 45 mm høyt
  • Bunnkarm som sidekarm: 45 mm høyt
  • Dørstokk i aluminium: 25 mm høyt

Dobbel terrassedør i tre

En dobbel terrassedør gir deg en herlig utsikt over hagen eller terrassen og tillater masse lys å komme inn. Ønsker du å gi boligen et eksklusiv uttrykk, vil en dobbel terrassedør derfor være en god løsning. Samtidig tillater en dobbel terrassedør at man kan trekke terrassen, hagen eller altanen inn i boligen, og du kan lett bevege deg mellom inne- og uterom.

Terrassedørene våre er konstruert på samme måte som ytterdørene våre, den eneste forskjellen på de to typene tredører er lukkesystemet. En ytterdør kan alltid låses og åpnes utenfra, men når du kjøper terrassedør må du være oppmerksom på at tredøren bare har håndtak montert innvendig. Derfor har døren som standard heller ikke en lås montert, siden det ikke er nødvendig. Ønsker du at vi skal montere lås eller ønsker du håndtak montert på utvendig side, kan du velge det i prisberegneren.

Mange velger å få en brems montert i grepet på terrassedøren. På den måten unngår du at døren blåser opp eller igjen når døren står åpen. Du må likevel være oppmerksom på at døren ikke vil kunne åpnes mer enn 90 grader, hvis du får med brems.

Alle terrassedørene leveres både som utadslående og innadslående. Normalt vil de fleste likevel velge å få en terrassedør som er utadslående, da man på den måten sparer plass i stuen eller rommet.

Platedør i tre

Det som kjennetegner en platedør, er at døren som standard består av to plane plater med høyisolerende skummateriale mellom. Men den utvendige platen kan også leveres med enten skrå eller loddrette utfresinger, hvis du ønsker et klassisk uttrykk.

Hvis du gjerne vil ha mulighet til å se ut eller hvis du ønsker et lite lysinnfall i entréen, kan du velge en glassutskjæring. Som standard tilbyr vi 4 former for glassutskjæringer: Halvsirkel, sirkel, 45 grader dreid kvadrat samt et avlangt glassfelt.

Platedører er en tradisjonell dør, og derfor er den brukt i alle boligtyper – både i eldre boliger og i helt nye boliger. Platedører er for eksempel den mest populære døren når det gjelder nybygg, da en platedør med en plan flate gir en bolig et veldig enkelt og rent uttrykk.

Halvdør i tre

En halvdør – ofte kalt for stalldør – passer fint til for eksempel en hytte eller et hus på landet. En halvdør gir mulighet til at hele døren eller bare den øverste halvdelen kan åpnes. Dermed er døren veldig praktisk samtidig som stilen er nostalgisk og koselig.

Skanvas halvdør i tre kan designes på mange forskjellige måter alt etter hvilket uttrykk du ønsker at døren skal ha. Dette gjør du i prisberegneren, hvor du også velger antall glassfelt og fyllinger du ønsker at døren skal ha.

Alle tredørene våre leveres som standard uten håndtak og sylinderlås. Døren vil likevel alltid være klargjort, slik at du selv enkelt kan montere dette. Ønsker du at vi skal montere lås og håndtak for deg i tredøren, kan du velge begge deler i prisberegneren under  ‘dørhåndtak’ og ‘sylinderlås’ i spesifikasjoner.

Heve/skyvedør i tre

En heve/skyvedør er et opplagt valg hvis du ønsker stort lysinnfall og enkel adgang til hagen. En skyvedør passer til alle boligtyper, da den har eksistert i mange år, men den brukes især til boliger med et moderne utseende.

Da en skyvedør ikke har noe svingareal, er det en fordel å velge en slik dør hvis man ikke har plass til at døren kan åpne innover eller utover.

Skyvedørene våre i tre har alltid en sylinderlås montert på innvendig side.

Fant du ikke døren du lette etter?

Kundens individuelle behov er alltid Skanvas utgangspunkt. Vinduer og dører skal passe til boligens stil og kundens ønsker, og derfor tilbyr vi alltid en stor grad av fleksibilitet i form av et bredt utvalg av standardprodukter og spesialprodukter. Hvis du ikke finner de spesialproduktene du søker her på Skanva.no, ber vi deg gjøre følgende:

  • Legg først de standardenhetene du ønsker å kjøpe, i handlekurven. Lagre handlekurven og vent med å gjennomføre betalingen.
  • Ta kontakt med oss på tlf.: 69 67 69 80 eller e-post info@skanva.no og fortell oss hvilke spesialprodukter du ønsker. Så legger vi til de ønskede varene i handlekurven i løpet av 1-2 virkedager. Du får en e-post fra oss når vi har lagt til spesialproduktene i handlekurven din.
  • Deretter kan du gjennomføre hele bestillingen.
Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer