Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Vinterhageelementer

Skanva tilbyr billige vinterhageelementer i en høy kvalitet, som lett kan kombineres med vårt utvalg av terrassedører. Hvis du vil beregne en pris, klikker du ‘Beregn pris’ og skriver inn ønskede mål og spesifikasjoner. Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på, kan du lese vår veiledning for bestilling av vinterhageelementer her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt på forhånd. Du kan endre materialvalget når du har valgt et vinterhageelement nedenfor.

Veiledning for bestilling av vinterhageelementer

Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder når de skal bestille nye vinterhageelementer.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til vinterhageelementet?
 3. 2- eller 3-lags glass?
 4. Skal vinterhageelementet mitt ha utluftingsventil?
 5. Hva er en not og skal jeg bestille med not eller uten not?
 6. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 7. Skal jeg velge bunnramme?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Før du bestemmer deg for hvilket materiale du ønsker å få vinterhageelementene produsert i, bør du svare på spørsmålene nedenfor:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold
 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Hva kan vinterhageelementene koste?

Hvis minimalt vedlikehold er viktig, er tre/alu eller plast muligens det rette valget for deg. Men før du tar det endelige valget, bør du likevel overveie om det passer til boligens uttrykk. I tillegg vil materialvalget også påvirke endelig pris. Les mer om materialvalg her.

 

Hvordan tar jeg mål til vinterhageelementet?

Når du bestiller vinduer og dører fra Skanva, trenger du elementets utvendige karmmål. Følg veiledningen nedenfor for å finne karmmålet:

 1. Først må du finne hullmålet. Det finner du ved å måle utvendig fra kant til kant.
 2. Du bør måle flere steder, da hullet kan være skjevt.
 3. Deretter trekker du 2,5 cm fra hullmålet.
 4. Når du har gjort det, har du karmmålet.


Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

2 eller 3-lags glass?

Til store vindusvegger og Energi A-hus anbefaler vi 3-lags glass. Til andre elementer og boligtyper anbefaler vi 2-lags glass.

 

Skal vinterhageelementet ha utluftingsventil?

Én enkelt utluftingsventil har alene ikke noen effekt. Hvis det skal lønne seg, må du sørge for at det er utluftingsventiler andre steder i boligen, og helst overfor hverandre slik at frisk luft kan strømme gjennom boligen.

 

Hva er en not og skal jeg bestille med not eller uten not?

En not er en utfresing i karmen på et element. Det kan være en fordel å velge not, da en not kan gjøre det enklere å montere for eksempel lysning. Det er likevel forskjellig fra snekker til snekker hva som foretrekkes.

 

Hvilken sprossetype skal jeg velge?

Vi anbefaler som regel alltid energisprosser, da energisprosser, i motsetning til gjennomgående sprosser ikke deler opp glasset i flere felt. Dermed er de energivennlige.

 

Skal jeg velge bunnramme?

Merk: Du kan kun velge bunnrammer til elementer i tre og tre/alu.

Rent konstruksjonsmessig vil en bunnramme ikke gjøre vinterhageelementet sterkere. En bunnramme kan derimot være med på å gi elementene et mer tradisjonelt uttrykk. Om du skal velge bunnrammer, avhenger derfor av din boligtype.

OBS: Hvis du velger bunnramme til dine vinterhageelementer og hvis elementene skal plasseres sammen med en terrassedør, må du være oppmerksom på at bunnkarmene på vinterhageelementene og terskelen på terrassedøren må være i samme høyde, da bunnrammene ellers ikke vil flukte. Våre ’bunnkarmer som sidekarmer’ og bunnkarmer i hardtre måler 4,5 cm i høyden, mens vår aluminiumsterskel måler 2,5 cm i høyden.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Har du fortsatt noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.dk eller på telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag – torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer