Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Dobbel terrassedør

En dobbel terrassedør gir deg herlig utsikt over hagen eller terrassen og slipper inn masse lys. Prisene på våre doble terrassedører er svært konkurransedyktige, og vi har jevnlig tilbud på dem. En dobbel terrassedør bør være av god kvalitet fordi den i løpet av året brukes mange ganger. Våre doble terrassedører fås både med og uten sprosser og i tre, tre/alu og plast. Vi kan levere doble terrassedører i flere flotte modeller og i en lang rekke aktuelle farger.  Er du i tvil om hva du skal velge, kan du lese vår veiledning for å velge riktig terrassedør her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt som standard. Vil du ha din dobbeldør i et annet materiale, kan du endre det når du har valgt en dobbel terrassedør nedenfor.

Veiledning for bestilling av dobbel terrassedør

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale bør jeg kjøpe terrassedøren i?
 2. Hvordan tar jeg mål til terrassedøren?
 3. Hva er dørens åpningsretning?
 4. Energisprosser eller gjennomgående sprosser?
 5. Skal terrassedøren ha en lås?
 6. Kan jeg barnesikre terrassedøren?
 7. Skal terrassedøren ha en bremse?
 8. Skal terrassedøren ha et utvendig håndtak?
 9. Gjør en dobbelt bunnramme terrassedøren min mer robust?

 

Hvilket materiale bør jeg kjøpe terrassedøren i?

Hvilket materiale du bør velge avhenger av flere ting. Svar på spørsmålene nedenfor og bli klokere på hva som vil være det riktige valget for deg.

 1. Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 2. Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 3. Hva kan min doble terrassedør koste?

Tre/alu og plast er det opplagte valget hvis minimalt vedlikehold er viktig for deg. Disse materialene er også gjerne de dyreste. I tillegg er det ikke sikkert at de vil passe til boligens uttrykk. Bor du for eksempel i et eldre herskapshus, er det mulig at tre vil gi deg et flottere sluttresultat.

 

Hvordan tar jeg mål til terrassedøren?

 1. Det første målet du må finne er terrassedørens hullmål.
 2. Hullmålet finner du ved å måle fra kant til kant – fra utvendig side
 3. Du bør måle flere steder, da hullet kan være skjevt
 4. Deretter skal du trekke fra 2,5 cm
 5. Du har nå karmmålet på din terrassedør. Det er karmmålet du skal bestille terrassedøren i.

 

Hva er dørens åpningsretning?

Når det er snakk om en dobbel terrassedør, vil det bare være én primær dør. Denne døren kan alltid brukes, mens den andre døren bare kan brukes hvis den primære døren er åpen. Derfor behøver du bare å bestemme åpningsretningen for den primære døren. Når du skal bestemme åpningsretningen, er det viktig at du står på den siden som døren skal åpnes til. Er døren innadslående, må du stå på den innvendige siden. Er døren utadslående, må du stå på den utvendige siden. Deretter må du bestemme i hvilken side hengslene skal plasseres for den primære døren. Er døren utadslående og hengslene er plassert i høyre side, er døren høyre utadslående. Er døren innadslående med hengsler plassert i høyre side, er døren høyre innadslående.

 

Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?

Vi anbefaler vanligvis bare 3-lags glass til Energi A-hus og til store vindusvegger, fordi tilbakebetalingstiden ellers vil være for lang.

 

Energisprosser eller gjennomgående sprosser?

Vi anbefaler som standard utelukkende energisprosser, fordi energisprosser er limt på glasset og dermed ikke deler opp glasset. Det gjør energisprosser til det energivennlige valget. Gjennomgående sprosser går til sammenligning gjennom glasset og gjør dermed døren mindre energivennlig.

Merk: Jo flere sprosser terrassedøren din får, desto dårligere vil lysinnfallet automatisk bli.

 

Skal terrassedøren min ha en lås?

Hvis du vil innbruddssikre din dobbelte terrassedør, vil det være en god idé å velge et paskvilgrep med lås. På den måten har du mulighet til å låse og gjemme nøkkelen til terrassedøren når du ikke er hjemme. Dermed vil en eventuell innbruddstyv ikke kunne bruke den dobbelte terrassedøren som utgang.

 

Kan jeg barnesikre terrassedøren min?

Ja. Hvis du velger et paskvilgrep med trykknapp, vil døren bare kunne åpnes hvis knappen trykkes ned samtidig som du dreier paskvilgrepet.

 

Skal terrassedøren ha en bremse?

En bremse gjør det mulig å låse fast den dobbelte terrassedøren i en bestemt posisjon. Derfor er den veldig praktisk hvis du ønsker å kunne lufte uten at døren smeller igjen eller opp. Vær bare oppmerksom på at døren bare kan åpnes 90 grader hvis du velger bremse. Uten bremse vil døren til sammenligning kunne åpnes 180 grader.

Merk: Det er bare mulig å få en bremse på den primære døren – altså den døren du skal bruke som standard.

 

Skal terrassedøren ha et utvendig håndtak?

Det er ikke nødvendig med et utvendig håndtak, men hvis du gjerne vil ha mulighet til å lukke døren utenfra, bør du velge det. Ulempen er at du alltid må huske å låse døren fra innsiden.

 

Gjør en dobbel bunnramme terrassedøren min mer robust?

Mange spør oss om døren rent konstruksjonsmessig blir sterkere hvis det monteres bunnrammer på døren. Det gjør den ikke. Du skal derimot velge dobbel bunnramme til døren hvis du gjerne vil tilføre døren et klassisk og tradisjonelt uttrykk.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Har du fortsatt spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller på telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag kl. 08.00-16.00 og fredag kl. 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer