Telefonen er åpen til kl. 13.

 • kurv Cart

Dobbeltdør/Dobbelt ytterdør

En dobbeltdør gir boligen et imponerende flott uttrykk. Prisene på våre dobbelte ytterdører er svært konkurransedyktige, og vi har jevnlig tilbud på ytterdører. På oversikten nedenfor ser du vårt utvalg av dobbeltdører. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikker du på ønsket modell. Deretter skriver du inn ønsket mål samt spesifikasjoner. Er du i tvil om hva du skal være oppmerksom på, er du også velkommen til å lese vår veiledning for bestilling av dobbeltdører her.

Merk: Kvistfritt tre er alltid valgt på forhånd. Hvis du ønsker et annet materiale, skal du bare huske å endre det når du har valgt ønsket dobbeltdør.

Veiledning for å velge riktig dobbeltdør/dobbelt ytterdør

Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder når de skal bestille ny dobbeltdør.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvilken stil bør dobbeltdøren ha?
 3. Hvordan tar jeg mål til dobbeltdøren?
 4. Hvilken farge skal dobbeltdøren ha?
 5. Hvordan bestemmes åpningsretningen?
 6. Hvilken type lås skal jeg velge?
 7. Bør jeg velge 2- eller 3-lags glass?
 8. Energisprosser eller gjennomgående sprosser?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan velge mellom 3 forskjellige materialetyper – tre, tre/alu og plast. Før du bestemmer deg for materialvalget, bør du ta stilling til dette:

 • Er minimalt vedlikehold viktig for meg?
 • Vil jeg beholde boligens nåværende utseende?
 • Hva kan dobbeltdøren koste?

Hvis minimalt vedlikehold står høyt på ønskelisten, så tyder det på at enten plast eller tre/alu vil være det rette valget for deg. Du skal likevel være oppmerksom på at det ikke er sikkert at disse to materialtypene vil passe til boligens uttrykk.

Les mer om valg av materialer her.

 

Hvilken stil bør min nye dobbeltdør ha?

Du bør velge en dobbeltdør som passer til den boligtypen der den skal monteres. Bor du for eksempel i en herskapsvilla, er det viktig at den døren du velger har mange detaljer – som fyllinger, sprosser og eventuelt et dobbelt bunnramme. Det er med på å gi boligen en ekte og gammeldags sjarm. Hvis du derimot bor i en funkisvilla, vil det passe bedre med en dobbelt ytterdør med et enkelt utseende.

 

Hvordan tar jeg mål til min dobbeltdør?

 • Først må du finne dørens hullmål. Det finner du ved å måle fra fra kant til kant – fra utvendig side.
 • Mål først bredden og deretter høyden. Du bør måle flere steder, da veggen kan være litt skjev
 • Når du har hullmålets bredde og høyde skal du trekke fra 2,5 cm.
 • Når du har gjort det, har du dørens karmmål. Det er karmmålet du skal bestille din nye dobbeltdør i.

 

OBS: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken farge skal min dobbeltdør ha?

Det sikre valget vil være å få din dobbelte ytterdør i samme farge som vinduene. Det vil gi et rolig og ensartet uttrykk, som du med stor sannsynlighet vil bli fornøyd med. Du bør også ta fargen på boligen med i overveielsene – hvite, grå og sorte farger passer for eksempel til både hvite, røde og gule boliger. Derfor er disse fargene også populære fargevalg.

 

Hvordan bestemmes åpningsretningen?

Ved dobbeltdører vil man ha to dører som man kan benytte. Likevel vil bare én av dørene kunne brukes alene. Det er den primære døren, og det er derfor denne døren du skal bestemme åpningsretningen for. Når du skal bestemme åpningsretningen, må du stå på den siden som døren skal åpnes til. Det vil si at ved en innadslående dør skal åpningsretningen bestemmes innenfra, og ved en utadslående dør skal åpningsretningen bestemmes utenfra. Deretter må du bestemme i hvilken side hengslene skal sitte på den primære døren. Er døren for eksempel innadslående og hengslene skal plasseres i høyre side, er døren høyre innadslående. Omvendt er døren utadslående, og skal hengslene plasseres i høyre side, så er døren høyre utadslående.

Merk: I vår prisberegner er det tegninger som illustrerer de forskjellige åpningsmulighetene for den primære døren.

 

Hvilken type lås skal jeg velge?

Du kan velge mellom to låsetyper – lås/lås og vrider/lås. Nedenfor kan du lese hva du skal ta stilling til før du velger mellom de to låstypene.

Lås/lås:

Dette er det smarte valget i forhold til innbrudssikring, da får du en låsesylinder på både utvendig og innvendig side. Fordelen med denne løsningen er at du kan fjerne den innvendige nøkkelen når du ikke er hjemme. Dermed har en eventuell tyv ikke mulighet til å benytte ytterdøren som utgang.

Vrider/lås:

Hvis uhellet er ute og det oppstår brann i boligen, er denne løsningen å foretrekke, fordi du alltid vil kunne bruke døren som rømningsvei. Ulempen er likevel at potensielle tyver også kan bruke døren som utgang.

 

Bør jeg velge 2- eller 3-lags glass?

Vi anbefaler de fleste av kundene våre å bestille 2-lags glass. 3-lags glass anbefaler vi vanligvis bare til Energi A-hus eller til store vindusvegger.

 

Energisprosser eller gjennomgående sprosser?

Dersom døren din skal ha sprosser, anbefaler vi at du velger energisprosser, fordi det er det energivennlige valget. Mens gjennomgående sprosser går igjennom glasset og dermed deler det opp i flere rutefelt, er energisprosser limt på glasset.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Har du forsatt noen spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller på telefon: 69 67 69 80.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer