Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Fastkarmvinduer med åpnemulighet

Skanvas fastkarmvinduer med åpnemulighet er av høy kvalitet og med en enkel og smal karm og rammekonstruksjon. Den spesielle utformingen på fastkarmvinduet betyr at dagslys og solvarme utnyttes optimalt. På oversikten nedenfor kan du se våre forskjellige modeller. Hvis du vil beregne en pris, klikker du ‘Finn pris’ og skriver inn ønsket mål og spesifikasjoner. Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på, kan du lese vår veiledning for bestilling av fastkarmvinduer med åpnemulighet her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt på forhånd. Hvis du ønsker et annet materiale, kan du endre materialvalget når du har valgt et vindu nedenfor.

Veiledning for bestilling av fastkarmvinduer med åpnemulighet

Les her de typiske spørsmålene vi får når kundene våre bestiller fastkarmvinduer med åpnemulighet.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til vinduet?
 3. 2- eller 3-lags glass?
 4. Skal vinduet mitt ha vendebeslag?
 5. Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?
 6. Skal jeg bestille med eller uten not?
 7. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 8. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 9. Skal vinduet mitt ha en brems?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Før du bestemmer deg for hvilket materiale du ønsker å få vinduene dine produsert i, bør du svare på spørsmålene nedenfor:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Hva kan vinduet koste?

Tre/alu og plast er det opplagte valget hvis minimalt vedlikehold er viktig for deg. Du må likevel også huske å vurdere om disse materialene vil være de riktige til din boligs arkitektoniske uttrykk.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvordan tar jeg mål til vinduet?

Når du tar mål til vinduene, må du finne både hullmålet og karmmålet.

 1. Hullmålet finner du ved å måle fra kant til kant – fra utsiden.
 2. Fra hullmålet trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
 3. Du har nå karmmålet, som er det målet du skal bestille de nye fastkarmvinduene i.

 

2- eller 3-lags glass?

Både 2-lags glass og 3-lags glass lever opp til det nåværende bygningsreglementet. Vi anbefaler likevel kun 3-lags glass til Energi A-hus eller til store vinduspartier, da tilbakebetalingstiden ellers vil bli svært lang.

 

Skal vinduet mitt ha vendebeslag?

Hvis du bor i andre etasje eller høyere, kan det være en god idé å bestille vinduet med vendebeslag. Dermed kan vinduet snus cirka 90 grader, slik at du kan vaske den utvendige delen av vinduet innenfra.

 

Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?

Utluftingsventiler kan være med på å forbedre inneklimaet i boligen. Du skal likevel være oppmerksom på at én utluftingsventil ikke er nok. For at en utluftingsventil skal ha en effekt, er det viktig at det er montert utluftingsventiler andre steder i boligen, slik at frisk luft dermed kan strømme gjennom boligen.

 

Skal jeg bestille med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen på vinduet. Noen foretrekker å få vinduet med not da det kan gjøre det lettere å montere henholdsvis vindusplate og lysning. Det er likevel forskjellig fra snekker til snekker hva som foretrekkes.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis du ikke ønsker at noen utenfor skal se inn på badet, bør du vurdere å bestille sandblåst glass eller cotswold-glass. Cotswold-glass består av et mønster med vertikale streker og ses ofte i eldre boliger. Sandblåst glass har derimot en matt overflate og ses ofte i nyere boliger.

 

Hvilken sprossetype skal jeg velge?

Vi anbefaler som regel alltid energisprosser. Energisprosser kalles også for pyntesprosser fordi sprossene er limt på glasset. Det betyr at vinduet ditt vil bestå av ett glassfelt i stedet for flere, og dermed er energisprosser et energivennlig valg. Merk: Du vil ikke kunne se at vinduet består av ett glassfelt, fordi avstandsstykker mellom de to eller tre lag glass skjuler dette.

Velger du derimot gjennomgående sprosser, vil sprossene dele opp glasset i flere glassfelt. Denne løsningen er derfor ikke energivennlig.

 

Skal vinduet mitt ha en brems?

Hvis et vindu som kan åpnes, er toppstyrt, kan du ikke velge brems. Hvis vinduet derimot er sidehengslet, kan du velge med brems. En brems er praktisk når du for eksempel lufter ut, fordi vinduet kan låses fast mens det er åpent. På den måten kan du unngå at vinduet blåser opp eller igjen.

Merk: Velger du brems, vil vinduet maksimalt kunne åpnes 90 grader. Normalt kan det åpne cirka 180 grader.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Har du fortsatt noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller på telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag kl. 08.00-16.00, fredag kl. 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer