Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Krysspostvinduer

Krysspostvinduer hører til blant de klassiske vindusmodellene, tradisjonelt utformet med 4 ruter per fag, plassert slik at sprossene danner et flagg. Krysspostvinduet er en modell som aldri går av mote. På oversikten nedenfor ser du Skanvas brede utvalg av krysspostvinduer. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikk på ønsket vindu. Deretter kan du angi mål samt spesifikasjoner. Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på før du kjøper krysspostvinduer, kan du lese vår veiledning for bestilling av krysspostvinduer her.

Merk: Kvistfritt tre er alltid valgt på forhånd. Ønsker du et annet materiale, kan du endre materialvalget i prisberegneren. 

Veiledning for bestilling av krysspostvinduer

Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder når de skal bestille krysspostvinduer. Les derfor dette hvis du er i tvil om hva du bør være oppmerksom på, før du bestiller krysspostvinduer.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til krysspostvinduet?
 3. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 4. 2- eller 3-lags glass?
 5. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 6. Skal jeg bestille med eller uten not?
 7. Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?
 8. Skal vinduet mitt ha vendebeslag?
 9. Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?
 10. Skal vinduet mitt ha en bremse?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Før du bestemmer deg for hvilket materiale du ønsker å få krysspostvinduene dine produsert i, bør du svare på spørsmålene nedenfor:

 • Er minimalt vedlikehold viktig for deg?
 • Vil du beholde boligens nåværende utseende?
 • Hva kan krysspostvinduet koste?

Hvis du ønsker minimalt vedlikehold er tre/alu eller plast et opplagt valg. Det er likevel ikke sikkert at det er det rette valget til din bolig. I noen tilfeller vil tre være det beste valget hvis du ikke ønsker å endre boligens arkitektoniske stil.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvordan tar jeg mål til mitt krysspostvindu?

Før du bestiller dine nye krysspostvinduer, må du finne to mål – hullmål og karmmål.

 1. For å finne hullmålet må du først måle utvendig – fra kant til kant.
 2. Merk: Det er viktig at du måler hullmålets bredde og høyde mer enn ett sted, da hullmålet kan variere.
 3. Når du har hullmålet, skal du trekke fra 2,5 cm.
 4. Deretter får du karmmålet du skal bestille krysspostvinduet i.

OBS: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken sprossetype bør jeg velge?

Vi anbefaler som regel alltid energisprosser. Energisprosser kalles også for pyntesprosser fordi sprossene er limt på glasset. Dermed vil vinduets glass bestå av ett glassfelt i stedet for flere. Det vil likevel ikke kunne ses, da avstandsstykker mellom glasset skjuler dette.

Gjennomgående sprosser deler derimot opp glasset i flere felt, og er derfor ikke en energivennlig løsning. Til gjengjeld gir gjennomgående sprosser deg mulighet til å få forskjellige glasstyper i vinduet. Du kan for eksempel velge å få sandblåst glass i de nederste glassfeltene og klart glass i de øverste.

 

2- eller 3-lags glass?

Hvis du bor i et Energi A-hus eller har en bolig med store vindusvegger, anbefaler vi at du velger 3-lags glass. Ellers anbefaler vi 2-lags glass.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis du ikke ønsker at noen utenfor skal se inn på badet, bør du overveie å bestille et krysspostvindu med sandblåst glass eller Cotswold-glass. Mens sandblåst glass har en matt overflate, har Cotswold-glass et mønster av vertikale streker. Begge typer glass gjør det umulig å se inn, men de gir et fint lysinnfall.

Merk: Du kan se bilder av begge glasstypene i vår prisberegner under ’glass’ eller her.

 

Skal jeg bestille med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen på vinduet, som kan fås både i bunn, sider og topp. Fordelen ved å velge å få krysspostvinduene med not er at det kan gjøre det lettere å montere henholdsvis vindusplate og lysning.

Merk: Er du usikker på om du skal bestille med not, bør du kontakte snekkeren din og spørre om han foretrekker med eller uten not

 

Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?

Alle rom – bortsett fra badet og kjelleren – bør ifølge bygningsreglementet ha minimum én rømningsvei ut av boligen.

For at en vinduesåpning kan bli godkjent som rømningsvei, må hverken vindusbredden eller vindushøydens åpning være mindre enn 50 cm, og i tillegg må breddens og høydens samlede åpning være minimum 150 cm. Hvis vinduet ikke oppfyller disse kravene, kan det i noen tilfeller være en god idé å velge en rømningsåpning til vinduet, da du ved hjelp av en rømningsåpning har mulighet til å gjøre breddens åpning over dobbelt så bred. OBS: Merk likevel at det bare er mulig å velge rømningsåpning til vinduer med 2 eller flere fag

Merk: En rømningsåpning aktiveres ved hjelp av bolteskåte som sitter øverst og nederst på midtposten i det faget som er bestemt som rømningsåpning. Derfor kan vindusfaget kun åpnes når vindusfaget ved siden av er åpent. Har du derfor et ønske om hvor rømningsåpningen skal plasseres, er det viktig at du angir dette ved bestilling. Dette bes du notere i kommentarfeltet som du finner på siden der du oppgi dine leveringsopplysninger.

 

Skal vinduet mitt ha vendebeslag?

innenfra.Et vendebeslag gjør at du kan snu vinduet nesten 90 grader. Hvis du bor i 2. etasje eller høyere, betyr det at du vil ha mulighet til å vaske den utvendige delen av vinduet.

 

Skal vinduet mitt ha en utluftingsventil?

Én enkelt utluftingsventil kan ikke forbedre inneklimaet i boligen din. For at en utluftingsventil skal ha en effekt, er det viktig at det er montert utluftingsventiler andre steder i boligen. I tillegg skal utluftingsventilene helst være plassert overfor hverandre, slik at frisk luft på den måten lettere kan strømme gjennom boligen.

 

Skal vinduet mitt ha en bremse?

Hvis du er lei av at vinduene dine blåser opp eller igjen når du lufter, bør du overveie å bestille krysspostvinduene med bremse. På den måten kan du låse fast vinduet ditt i ønsket posisjon når det er åpent. Merk at du bare kan få bremse til paskvilgrep og ikke til hasper. Hvis du er i tvil om utseendet på de to lukkesystemene, kan du se bilder av dem når du har valgt ønsket modell. Se under spesifikasjonen ’Lukkesystem vindu’.

Merk: Et vindu med bremse kan bare åpnes 90 grader, mens vinduer uten bremse kan åpnes i en 180-graders vinkel.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis du mangler svar på noen spørsmål, kan du kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller på telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00, fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer