Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Palassvinduer

Skanva tilbyr billige palassvinduer i høy kvalitet. Et palassvindu er et vakkert tradisjonelt sidehengslet vindu med 6 eller 8 ruter per fag. Palassvinduet er oftest brukt i eldre boliger som for eksempel herskapshus. Palassvinduet uttrykker eleganse og assosieres ofte med solid tradisjonelt håndverk fra stilperioden historismen. Nedenfor kan du se vårt brede utvalg av palassvinduer. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikker du bare på ønsket modell. Deretter oppgir du mål og spesifikasjoner, og får oppgitt prisen. Les også vår Veiledning for bestilling av palassvinduer og finn ut hva du skal være oppmerksom på, før du bestiller vinduene.

Merk: Kvistfritt tre er valgt som standard. Ønsker du et annet materiale, er det viktig at du endrer materialvalget i prisberegneren.

Veiledning for bestilling av palassvinduer

Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på før du bestiller dine nye palassvinduer, kan du lese de typiske spørsmålene som mange av kundene våre stiller oss.

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til palassvinduet?
 3. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 4. 2- eller 3-lags glass?
 5. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 6. Skal jeg bestille med eller uten not?
 7. Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?
 8. Skal vinduet mitt ha vendebeslag?
 9. Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?
 10. Skal vinduet mitt ha en brems?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan velge mellom tre, tre/alu og plast, men før du velger hvilket materiale palassvinduene dine skal være i, bør du ta stilling til spørsmålene nedenfor:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Hva kan palassvinduet koste?

Hvis det er viktig for deg at de nye palassvinduene har minimalt vedlikehold, så vil tre/alu eller plast muligens være det rette valget. Du må likevel også huske å vurdere om disse materialene vil passe til boligens utseende.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvordan tar jeg mål til palassvinduet?

Når du tar mål til vinduene, må du finne to mål. Hullmål og karmmål.

  1. Først må du finne hullmålet. Det gjør du ved å måle utvendig fra kant til kant. Mål først bredden og deretter høyden.
  2. Du bør måle hullmålets bredde og høyde flere steder da hullmålet kan variere, hvis veggen er skjev.
  3. Deretter trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
  4. Når du har gjort det, har du karmmålet. Karmmålet er det målet du skal bestille ditt nye vindu i.

OBS: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken sprossetype bør jeg velge?

Vi anbefaler alltid energisprosser. Energisprosser kalles også for pyntesprosser fordi sprossene er limt på glasset. Det betyr at glasset i palassvinduene vil bestå av ett glassfelt i stedet for flere. Avstandsstykker vil være montert mellom de to eller tre lag glass. Det gjør at du ikke kan se at glasset består av ett stort felt.

Dette vil ikke være tilfellet hvis du velger gjennomgående sprosser, da gjennomgående sprosser deler opp glasset i flere felter. Derfor er gjennomgående sprosser ikke et energivennlig valg. Gjennomgående sprosser gir deg derimot mulighet til å få forskjellige typer glass i vinduet. For eksempel sandblåst glass i de nederste glassfeltene og klart glass i de øverste.

 

2- eller 3-lags glass?

Hvis du bor i et Energi A-hus eller har store vindusvegger, anbefaler vi 3-lags glass. Til andre boliger anbefaler vi 2-lags glass, da tilbakebetalingstiden på 3-lags ellers blir svært lang.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis du ikke ønsker at noen utenfor skal se inn på badet, bør du vurdere å bestille sandblåst glass eller Cotswold-glass. Sandblåst glass har en matt overflate, mens Cotswold-glass har et mønster av vertikale streker. Begge glasstyper gir et fint lysinnfall.

Merk: Hvis du vil se bilder av sandblåst glass og Cotswold-glass, kan du se det i prisberegneren under ’glass’ eller her.

 

Skal jeg bestille med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen som kan lette monteringen av vindusplate og lysning. Det er likevel ikke nødvendig å bestille med not, da lysning og vindusplate kan monteres uten not.

Merk: Er du i tvil om du bør bestille palassvinduene med eller uten not, kan du spørre snekkeren om hva han foretrekker.

 

Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?

Ifølge byggeforskriftene skal alle rom i en bolig ha en rømningsvei ut – det gjelder likevel ikke for bad og kjellerrom. For at en vindusåpning kan bli godkjent som rømningsvei, må hverken vindusbredden eller vindushøydens åpning være mindre enn 50 cm, og i tillegg må breddens og høydens samlede åpning være minimum 150 cm. Hvis vinduet ikke oppfyller disse kravene, kan det i noen tilfeller være en god idé å velge en rømningsåpning til vinduet, da du ved hjelp av en rømningsåpning har mulighet til å gjøre breddens åpning over dobbelt så bred. Merk likevel at det bare er mulig å velge rømningsåpning til vinduer med 2 eller flere fag.

Merk: En rømningsåpning aktiveres ved hjelp av bolteskåte som sitter øverst og nederst på midtposten i det faget som er bestemt som rømningsåpning. Derfor kan vindusfaget kun åpnes når vindusfaget ved siden av er åpent. Har du derfor et ønske om hvor rømningsåpningen skal plasseres, er det viktig at du angir dette ved bestilling. Dette bes du notere i kommentarfeltet som du finner på siden der du oppgi dine leveringsopplysninger.

 

Skal vinduet mitt ha vendebeslag?

Hvis du bor i 2. etasje eller høyere, vil det være en god idé å bestille vinduet med vendebeslag. Et vendebeslag gjør det mulig for deg å snu vinduet nesten 90 grader. Det betyr at du kan pusse utsiden av vinduet innenfra.

 

Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?

Før du bestiller vinduet med utluftingsventil, bør du være oppmerksom på at én enkelt utluftingsventil ikke er nok til å forbedre boligens inneklima. Hvis det skal lønne seg, må du sørge for at det er utluftingsventiler andre steder i boligen, og helst overfor hverandre slik at frisk luft kan strømme gjennom boligen.

 

Skal vinduet mitt ha en brems?

Hvis du ønsker å kunne låse fast vinduet i en åpen posisjon når du lufter, bør du overveie å oppgradere lukkesystemet til å inkludere brems. En brems kan likevel kun leveres til paskvilgrep og ikke til hasper. Du kan se bilder av de to lukkesystemene når du har valgt hvilket palassvindu du ønsker å beregne en pris på. Se forskjellen under spesifikasjonen ’Lukkesystem vindu’.

Merk: Palassvinduer med brems kan kun åpnes i en 90 graders vinkel.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis ikke er du velkommen til å kontakte oss på e-post: info@skanva.no eller telefon: 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer