Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Sprossevinduer

Sprossevinduer er en av Skanvas mest populære vindustyper, og det forstår vi godt. Sprossevinduer gir nemlig de fleste boliger et koselig og vakkert uttrykk. Prisene våre på sprossevinduer er konkurransedyktige, og elementene fås med 1, 2, 3 eller 4 fag og med de tradisjonelle sprossene som danner et pluss – eller bare med vannrette sprosser. På oversikten nedenfor ser du Skanvas brede utvalg av sprossevinduer. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikker du bare på ønsket modell. Deretter skriver du inn ønskede mål samt spesifikasjoner. Når du har gjort dette, får du prisen på ditt nye sprossevindu. Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på når du skal kjøpe sprossevinduer, kan du lese vår veiledning for bestilling av sprossevinduer her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt som standard. Ønsker du sprossevinduet i et annet materiale, kan du endre materialvalget i prisberegneren. Deretter får du riktig pris.

Veiledning for bestilling av sprossevinduer

Er du i tvil om hva du skal være oppmerksom på når du skal bestille ett eller flere sprossevinduer, kan du lese mer her. Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder når de skal bestille sprossevinduer.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan skal jeg ta mål til sprossevinduet?
 3. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 4. Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?
 5. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 6. Skal jeg bestille vinduet med eller uten not?
 7. Skal sprossevinduet ha en rømningsåpning?
 8. Skal sprossevinduet ha vendebeslag?
 9. Skal jeg bestille med eller uten utluftingsventil?
 10. Skal vinduet ha en bremse?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan få sprossevinduer i tre, tre/alu og plast, men før du bestemmer deg for materiale, bør du overveie følgende:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Vil jeg beholde boligens nåværende utseende?
 • Hva kan vinduet koste?

Hvis minimalt vedlikehold er viktig, er tre/alu eller plast muligens det rette valget for deg. Det er likevel ikke sikkert at disse materialene passer for deg, fordi mange mener at et vindu skal være utført i tre.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvordan tar jeg mål til sprossevinduet?

 1. Først må du finne hullmålets bredde og høyde. Det gjør du ved å måle utvendig – fra kant til kant.
 2. Merk! Du bør måle flere steder fordi veggen kan være skjev.
 3. Deretter trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
 4. Når du har trukket fra 2,5 cm, har du karmmålet.
 5. Det er karmmålet du skal bestille ditt nye vindu i.

OBS: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken sprossetype bør jeg velge?

Vi anbefaler som standard alltid energisprosser, det er det energivennlige valget. Sprossene er her limt på glasset, noe som betyr at glasset består av ett glassfelt i stedet for flere – som vil være tilfellet hvis du velger gjennomgående sprosser. Merk – du vil ikke kunne se at glasset består av ett glassfelt, fordi avstandsstykker mellom glasset vil skjule dette.

OBS: Gjennomgående sprosser gir deg mulighet til å få forskjellige glasstyper i vinduet. For eksempel kan du velge å få sandblåst glass i de nederste feltene og vanlig klart glass i de øverste. Hvis du ønsker dette, bes du kontakt oss for et tilbud, da dette ikke kan velges i vår prisberegner.

 

Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?

Vi anbefaler kun 3-lags glass til Energi A-hus eller til store vinduspartier, da tilbakebetalingstiden ellers vil bli svært lang.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis du ikke ønsker innsyn, bør du velge enten sandblåst glass eller Cotswold-glass. Cotswold-glass består av et mønster av vertikale streker, mens sandblåst glass har en matt jevn overflate. Begge typer tillater at det kommer lys inn i boligen.

Merk: Du kan se bilder av begge glasstypene i vår prisberegner under ’glass’ eller her.

 

Skal jeg bestille vinduet mitt med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen som kan lette monteringen av vindusplate og lysning. Du kan både velge å få not i bunnen, sider og topp samt hele veien rundt. En not er likevel ikke nødvendig fordi både lysning og vindusplate kan monteres uten hjelp av not.

Merk: Er du i tvil om du bør bestille med eller uten not, kan du spørre snekkeren om han foretrekker med eller uten not.

 

Skal sprossevinduet mitt ha rømningsåpning?

Ifølge byggeforskriftene skal alle rom i en bolig ha en rømningsvei ut – det gjelder likevel ikke for bad og kjellerrom.

Totalt må vinduets åpning ha en bredde og høyde på minimum 150 cm. Hverken åpningens bredde eller høyde må likevel være under 50 cm. Hvis åpningsbredden i et vindu med 2 eller flere fag er mindre enn 50 cm, kan du velge rømningsåpning hvis det er behov for det.

Merk: Vindusdelen med rømningsåpning åpnes ved hjelp av bolteskåter som er montert i topp og bunn av vinduets midtpost. Derfor vil vindusrammen med rømningsåpning ikke kunne åpnes hvis ikke det andre vinduet er åpent. Hvis du ønsker å bestemme i hvilken side rømningsåpningen skal monteres, bes du notere ønsket i kommentarfeltet, som du finner på siden der du oppgir dine leveringsopplysninger.

 

Skal sprossevinduet ha vendebeslag?

Et vendebeslag gjør at du kan snu vinduet nesten 90 grader. Hvis du bor i 2. etasje eller høyere, betyr det at du vil ha mulighet til  vaske den utvendige delen av vinduet innenfra.

 

Skal jeg bestille med eller uten utluftingsventil?

Lufteventiler kan være med på å forbedre inneklimaet i boligen. Du skal likevel være oppmerksom på at én enkelt utluftingsventil ikke er nok. Hvis det skal lønne seg, må du sørge for at det er utluftingsventiler montert flere steder i boligen, og helst overfor hverandre, slik at frisk luft dermed kan strømme gjennom boligen.

 

Skal vinduet mitt ha en bremse?

En bremse er en løsning som gjør at du kan låse fast vinduet i en åpen posisjon. Det er derfor en fordel når du lufter, da vinduet ditt dermed ikke kan blåse opp eller igjen. Du aktiverer bremsen ved å dreie ned paskvilgrepet mens vinduet er åpent. Du kan derfor bare få et vindu med bremse hvis du samtidig også ønsker et paskvilgrep. Hvis du ikke vet hvordan de to lukkesystemene ser ut, kan du se bilder av dem når du har valgt ønsket sprossevindu – se under spesifikasjonen ’Lukkesystem vindu’.

Merk: Velger du bremse, vil du bare kunne åpne vinduet i en 90-graders vinkel.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Har du fortsatt spørsmål, kan du kontakte oss på telefon: 69 67 69 80 eller på e-post: info@skanva.no. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00, fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer