Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Terrassedør

En terrassedør er uunnværlig når man ønsker lett adgang til å benytte balkong/altan, hage eller terrasse. På oversikten nedenfor kan du se vårt brede utvalg av terrassedører. Når du har valgt en modell ved å klikke på “Finn pris” vil du få mulighet til å velge utvendige og innvendige farger, ruter, profil og mye mer. Når du har gjort dette, får du oppgitt prisen på valgt terrassedør. Er du i tvil om hva du skal velge, kan du lese vår veiledning til å velge riktig terrassedør her.

Merk: Kvistfritt tre er valgt på forhånd. Ønskes et annet materiale, kan du rette det når du har valgt ønsket terrassedør nedenfor.

Veiledning for å velge den riktige terrassedøren

Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder før de bestiller den nye terrassedøren.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale bør jeg kjøpe terrassedøren i?
 2. Hvordan tar jeg mål til terrassedøren?
 3. Kan jeg få et utestueelement i samme karm som terrassedøren?
 4. Hva er dørens åpningsretning?
 5. Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?
 6. Energisprosser eller gjennomgående sprosser?
 7. Skal terrassedøren ha en lås?
 8. Kan jeg barnesikre terrassedøren?
 9. Skal terrassedøren ha en bremse?
 10. Skal terrassedøren ha et utvendig håndtak?
 11. Gjør en dobbel bunnramme terrassedøren min mer robust?

 

Hvilket materiale bør jeg kjøpe terrassedøren i?

Du kan velge mellom tre, tre/alu og plast, men før du velger materiale, bør du ta stilling til spørsmålene nedenfor:

 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Hva vil terrassedøren koste?

Hvis minimalt vedlikehold er viktig, er tre/alu eller plast muligens det rette valget for deg. Vær bare oppmerksom på om disse materialene vil passe til din boligs arkitektur.

 

Hvordan tar jeg mål til min nye terrassedør?

 1. Først må du finne hullmålets bredde og høyde. Det finner du ved å måle utvendig fra kant til kant.
 2. Deretter trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
 3. Når du har gjort det, har du karmmålet.
 4. Det er karmmålet du skal bestille terrassedøren i.

Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Kan jeg få et utestueelement i samme karm som terrassedøren?

Hvis du ønsker det er det mulig å få et utestueelement montert i samme karm som terrassedøren – OBS hvis terrassedøren er innadslående og samtidig er i tre/alu vil det likevel ikke være mulig. I dette tilfellet skal du bare bestille to separate elementer.

Merk: Hvis du ønsker å få montert to elementer i samme karm, bes du gi os beskjed om dette ved bestilling. Det kan du gjøre på siden der du oppgir dine leveringsopplysninger.

 

Hva er åpningsretningen på døren?

Når du skal bestemme terrassedørens åpningsretning må du stå på den siden som døren skal åpnes til. Det vil sige at hvis døren skal være utadslående, skal du stå på utsiden for å se om hengslene skal være i venstre eller høyre side. Hvis hengslene skal være i høyre side, skal du bestille døren som høyre innadslående. Hvis døren skal åpnes innover, må du stå på innsiden side og bestemme hvilken side hengslene skal være i. Hvis hengslene skal være i høyre side, er døren høyre innadslående.

Merk: I vår prisberegner er det tegninger som illustrerer de forskjellige åpningsretningene på en oversiktlig måte.

 

Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?

Vi anbefaler vanligvis bare 3-lags glass til Energi A-hus og til store vindusvegger, fordi tilbakebetalingstiden ellers vil være for lang.

 

Energisprosser eller gjennomgående sprosser?

Vi anbefaler som standard utelukkende energisprosser, fordi energisprosser er limt på glasset og dermed ikke deler opp glasset. Det gjør energisprosser til det energivennlige valget. Gjennomgående sprosser går til sammenligning gjennom glasset og gjør dermed døren mindre energivennlig. Merk: Jo flere sprosser terrassedøren din får, desto dårligere vil lysinnfallet automatisk bli.

 

Skal terrassedøren ha en lås?

En terrassedør har som standard ikke et paskvilgrep på utvendig side, og derfor er innvendig lås heller ikke nødvendig. For høyere innbruddssikkerhet kan en innvendig nøkkel tilvelges, slik at du kan låse og gjemme nøkkelen, når du for eksempel reiser på ferie. På den måten vil eventuelle tyver ikke ha mulighet til å benytte terrassedøren som utgang.

Merk: Hvis det bryter ut brann i boligen og den innvendige nøkkelen blir borte i forvirringen, risikerer du at du og din familie ikke vil kunne bruke døren som rømningsvei.

 

Kan jeg barnesikre terrassedøren?

Et paskvilgrep med trykknapp fungerer som barnesikring, da terrassedøren ikke vil kunne åpnes, med mindre trykknappen holdes nede samtidig. Det kan derfor være en fordel å tilvelge paskvilgrep med trykknapp hvis du har mindre barn. På den måten sikrer du at de ikke har mulighet til å bruke døren.

 

Skal terrassedøren ha en bremse?

Hvis du er lei av at din nåværende terrassedør blåser opp når du lufter, så vil det være en god idé å overveie at oppgradere paskvilgrepet til et med bremse. Ved hjelp av et passbegrep med bremse kan du nemlig låse fast terrassedøren i en gitt posisjon. Dermed vil døren ikke smelle igjen eller opp, når du for eksempel lufter. Vær likevel oppmerksom på at hvis det blåser mye bør du ikke bruke bremsefunksjonen.

Merk: Hvis du velger bremse kan døren maksimalt åpnes i en 90-gradersposisjon. En terrassedør uten bremse kan til sammenligning åpne 180 grader.

 

Skal terrassedøren ha et utvendig håndtak?

Til terrassedører i tre og tre/alu er det mulig å få et utvendig håndtak. På den måten har du mulighet til å lukke og åpne døren utenfra.

 

Gjør en dobbel bunnramme terrassedøren mer robust?

Mange tror at bunnrammer kan gjøre en dør eller et utestueelement mer robust. Det er likevel ikke tilfellet. Du bør kun velge bunnrammer hvis du ønsker å gi boligen et tradisjonelt og klassisk uttrykk.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis ikke er du velkommen til å ta kontakt på e-post: info@skanva.no eller på telefon 69 67 69 80. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer