Frakt fra kun 649,-

Telefonen er åpen kl. 8 til kl. 16

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Toppstyrte vinduer

Et toppstyrt vindu kontrolleres av glidere og skinner, og er i kraft av trinnløs åpning veldig enkelt og behagelig å betjene. Nedenfor kan du se vårt brede utvalg av toppstyrte vinduer. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikk på ønsket modell og deretter angi mål samt spesifikasjoner. Les vår veiledning til bestilling av toppstyrte vinduer og finn ut hva du skal være oppmerksom på før du bestiller.

Merk: Som standard er kvistfritt tre valgt. Ønsker du å se prisen for et toppstyrt vindu i et annet materiale, kan du endre materialvalget i prisberegneren. 

Veiledning til bestilling av toppstyrte vinduer

Hvis du er i tvil om hva du skal være oppmerksom på før du kjøper de nye toppstyrte vinduene? Les her hvor vi gjennomgår de spørsmålene mange av kundene våre stiller, før de bestiller toppstyrte vinduer.

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvordan tar jeg mål til vinduet?
 3. Hvilken sprossetype skal jeg velge?
 4. 2- eller 3-lags glass?
 5. Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?
 6. Skal jeg bestille med eller uten not?
 7. Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?
 8. Skal vinduet mitt ha vendebeslag?
 9. Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan få toppstyrte vinduer i tre, tre/alu eller plast, men før du velger materiale, bør du ta stilling til spørsmålene nedenfor:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Er det viktig for meg at boligen ikke skifter uttrykk?
 • Hva vil vinduet koste?

Hvis minimalt vedlikehold er viktig, er toppstyrte vinduer i tre/alu eller plast et opplagt valg. Husk likevel at plast og tre/alu ikke nødvendigvis passer til alle boligtyper.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvordan tar jeg mål til vinduet?

Når du tar mål til det toppstyrte vinduet, må du gjøre følgende:

 1. Mål først utvendig fra kant til kant. Når du har gjort det, har du hullmålet.
 2. Merk: Du bør måle flere steder, da hullmålet kan variere
 3. Deretter trekker du 2,5 cm fra hullmålets bredde og høyde.
 4. Når du har gjort det, har du karmmålet. Dermed er det plass til isolering mellom vinduet og kantene.
 5. Det er karmmålet du skal bruke når du angir målene i vår prisberegner.

Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken sprossetype skal jeg velge?

Så vidt det er mulig anbefaler vi alltid energisprosser. Energisprosser er sprosser som er limt på glasset. Dermed vil vinduets glass bestå av ett glassfelt i stedet for flere. Merk: Du vil ikke kunne se at vinduet består av ett glassfelt, fordi avstandsstykker mellom glasset skjuler dette. Gjennomgående sprosser deler derimot opp glasset i flere glassfelt, og er derfor ikke en energivennlig løsning.

 

2- eller 3 -lags glass?

Begge glasstyper lever opp til det nåværende bygningsreglementet – derfor kan du trygt velge både 2- eller 3-lags glass. Vi anbefaler likevel kun 3-lags glass til Energi A-hus eller til store vinduspartier, da 3-lags glass ellers vil ta mange år å tjene hjem.

 

Hvilket glass skal jeg velge til vinduet på badet?

Hvis vinduet er plassert slik at det er mulig å se inn utenfra, bør du vurdere å bestille vinduet med en glasstype som umuliggjør innsyn. Du kan velge mellom sandblåst glass eller Cotswold-glass. Sandblåst glass har en jevn matt overflate, mens Cotswold-glass har et mønster av vertikale streker. Begge glasstyper gir et fint lysinnfall. Du bør derfor velge glasstypen etter det du utseendemessig liker best.

 

Skal jeg bestille med eller uten not?

En not er en utfresing i karmen som kan lette monteringen av vindusplate og/eller lysning. Du kan velge å få vinduet med not i bunnen, not i sider og topp eller not hele veien rundt. De fleste bestiller likevel uten not, da lysning og vindusplate kan monteres uten not.

OBS: Hvis du er i tvil, kan du spørre snekkeren om han foretrekker å montere med eller uten not.

 

Skal vinduet mitt ha rømningsåpning?

Et standard toppstyrt vindu kan åpnes utover i en 60 graders vinkel. Hvis du ønsker at vinduet skal kunne åpnes mer, kan du velge rømningsåpning – dermed kan vinduet åpnes i en 80 graders vinkel, og du kan lettere komme ut i tilfelle brann.

Merk: Har du et toppstyrt vindu som ikke er spesielt høyt, anbefaler vi at du bestiller vinduet med rømningsåpning.

 

Skal vinduet mitt ha vendebeslag?

Hvis du bor i 2. etasje eller høyere bør du overveie å bestille toppstyrte vinduer med vendebeslag. Det gjør det mulig for deg å snu vinduet nesten 180 grader. Det betyr at du kan pusse den utvendige delen av vinduet innenfra. Dermed kan du spare utgiftene til en vinduspusser.

 

Skal vinduet mitt ha utluftingsventil?

Hvis du ønsker bedre inneklima i boligen, bør du overveie å bestille de toppstyrte vinduene med utluftingsventil.

Merk: Én enkelt utluftingsventil har alene ikke noen effekt. Hvis det skal lønne seg, må du sørge for at det er utluftingsventiler montert flere steder i boligen, og helst overfor hverandre, slik at frisk luft dermed kan strømme gjennom boligen.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis ikke er du velkommen til å ta kontakt på telefon: 69 67 69 80 eller på e-post: info@skanva.no.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer