Frakt fra kun 649,-

Telefonen åpener igjen mandag kl. 08:00

Grunnet en oppdatering i Google Chrome nettleseren, kan du oppleve at hjemmesiden kjører med nedsatt hastighet eller ikke svarer i det hele tatt. Opplever du dette, bør du åpne vår nettside i en annen nettleser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

Vi beklager uleiligheten og jobber på høytrykk for å løse problemet.

CLOSE WINDOW

 • kurv Cart

Ytterdør og inngangsdør

Med en ytterdør eller inngangsdør sender du signaler til dine besøkende om husets identitet allerede før de kommer inn i huset. Ytterdøren har derfor stor betydning for boligens estetiske uttrykk og er med på å fortelle hvem som bor i huset. Les vår veiledning for å velge riktig ytterdør her. På oversikten nedenfor ser du Skanvas brede utvalg av billige inngangsdører. Hvis du ønsker å beregne en pris, klikker du bare på ønsket modell. Deretter skriver du inn dine mål samt spesifikasjoner. Når mål og spesifikasjoner er angitt, får du opplyst prisen på ytterdøren.

Merk: Som standard er kvistfritt tre valgt som materiale. Skulle du ønske din ytterdør i et annet materiale, kan du endre det når du har valgt ønsket ytterdør.

Veiledning for å velge riktig ytterdør

Er du i tvil om hva du skal være oppmerksom på når du skal kjøpe en ny ytterdør kan du lese mer her. Vi gjennomgår her de spørsmålene vi ofte får fra kunder når de skal bestille boddør eller inngangsdør.

 

Oversikt over innhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg velge?
 2. Hvilken stil bør ytterdøren ha?
 3. Hvilken dørtype skal jeg velge?
 4. Dør med sideparti?
 5. Hvordan tar jeg mål til den nye ytterdøren?
 6. Hvilken farge skal ytterdøren ha?
 7. Hva er dørens åpningsretning?
 8. Hvilken type lås skal jeg velge?
 9. Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?
 10. Hvilke type sprosser skal døren ha?

 

Hvilket materiale skal jeg velge?

Du kan få din ytterdør i både tre, tre/alu og plast. Hva du bør velge, avhenger av flere ting. Du bør stille deg selv disse spørsmålene:

 • Ønsker jeg minimalt vedlikehold?
 • Vil jeg beholde boligens nåværende utseende?
 • Hva kan døren koste?

Hvis du ønsker minimalt vedlikehold, bør du overveie å bestille elementene i tre/alu eller plast, men husk å ta hensyn til boligens arkitektoniske uttrykk.

Les mer om valg av materiale her.

 

Hvilken stil bør min nye ytterdør ha?

Når du skal kjøpe en ny ytterdør, er det viktig at du kjøper en dør som passer til din boligtype. Bor du for eksempel i en herskapsvilla, bør du kjøpe en dør med mange detaljer – for eksempel en dør med fyllinger, sprosser og eventuelt bunnramme. Det er med på å gi boligen din et sjarmerende utseende. Bor du derimot i en moderne bolig som for eksempel en funkisvilla, bør du velge en ytterdør med et enkelt utseende.

 

Hvilken type dør skal jeg velge?

Vi har to typer dører som kan brukes som boddør og inngangsdør. En rammedør og en platedør.

Rammedør:

En rammedør består alltid av en karm og en dørramme. Inne i dørrammen kan du velge om du ønsker at det skal være ett eller flere glassfelt og/eller en eller flere fyllinger. Døren kan dermed designes på mange forskjellige måter og passer derfor til de fleste boligtyper, og døren er også ideell som både boddør og inngangsdør. Du kan se vårt utvalg av rammedører øverst på denne siden.

Platedør:

En platedør består alltid av en karm og en ramme. Hvis du gjerne vil ha mulighet til å se ut, kan du velge å få døren med et lite glassfelt. Glassfeltet kan leveres med følgende utskjæringer: Sirkel, halvsirkel, 45-graders dreid kvadrat samt i et avlangt glassfelt. Platedøren er en veldig populær dør som spesielt brukes til moderne nybygg. Mange bruker også platedøren til moderne eneboliger og kjøper i stedet en ytterdør som boddør.

Du kan se vårt utvalg av platedører her.

 

Dør med sideparti

Du kan alltid få sidepartiet montert i samme karm som ytterdøren – eneste unntak er innadslående tre/alu-dører. Her må du bestille to separate elementer.

Merk: Hvis du ønsker å få et sideparti montert i samme karm som en bestilt dør, skal du bare notere dette i kommentarfeltet, som du finner på siden der du oppgir dine leveringsopplysninger.

 

Hvordan tar jeg mål til min nye ytterdør?

Når du tar mål til døren, må du gjøre følgende

 • Mål utvendig fra kant til kant. Dette målet kalles for hullmål.
 • Merk: Veggen kan være skjev, derfor bør du måle flere steder.
 • Når du har hullmålets bredde og høyde skal du trekke fra 2,5 cm. Dette skal du gjøre for å gjøre plass til isolasjon rundt døren
 • Når du har trukket fra 2,5 cm, har du karmmålet.
 • Det er karmmålet du skal bruke når du angir målene i vår prisberegner.

Merk: Se også vår oppmålingsveiledning her.

 

Hvilken farge skal ytterdøren ha?

De fleste velger å få ytterdøren i samme farge som boligens vinduer. Dette er det trygge valget og samtidig et valg du mest sannsynlig vil like best idet det gir boligen din et ensartet og rolig uttrykk.

Når du skal velge farge til ytterdøren, bør du også ta fargen på huset ditt i betraktning. Farger som hvit, grå og sort er svært populære farger for tiden da disse fargene passer til både hvite, gule og røde boliger.

 

Hva er dørens åpningsretning?

Mange er i tvil om hvordan åpningsretningen på en dør bestemmes. Det du skal huske, er at du skal stå på den siden som ytterdøren skal åpnes mot. Hvis døren skal være utadslående, skal du stå på utsiden for å se om hengslene skal være i venstre eller høyre side. Hvis de for eksempel skal være i høyre side, er døren høyre utadslående. Hvis døren skal åpnes innover, må du stå på innsiden for å se hvilken side hengslene skal være i. Hvis hengslene skal være i høyre side, er døren høyre innadslående.

Merk: I vår prisberegner er det tegninger som lett illustrerer de forskjellige åpningsmulighetene.

 

Hvilken type lås skal jeg velge?

Vi tilbyr to typer låser. Les nedenfor hva du skal være oppmerksom på før du velger lås til din ytterdør.

Lås/lås:

Velger du denne løsningen, vil en sylinderlås være montert både på innvendig og utvendig side. Denne løsningen er veldig smart, for eksempel når du skal på ferie. Da kan du fjerne den innvendige nøkkelen. Da kan en eventuell tyv ikke bruke døren som utgang.

Merk: Hvis det bryter ut brann i boligen og den innvendige nøkkelen blir borte i forvirringen, risikerer du at du og din familie ikke vil kunne bruke døren som rømningsvei.

Vrider/lås:

Velger du denne løsningen vil en vrider være montert på innvendig side, mens en sylinderlås vil være montert på utvendig side. I tilfelle av brann er denne løsningen å foretrekke, da man alltid vil ha mulighet til å bruke døren som rømningsvei. Til gjengjeld vil døren også kunne benyttes av mulige innbruddstyver.

 

Skal jeg velge 2- eller 3-lags glass?

Begge glasstyper lever opp til det nåværende bygningsreglementet – derfor kan du trygt velge både 2- eller 3-lags glass. Vi anbefaler likevel kun 3-lags glass til store vindusvegger eller der huset er isolert som et Energi A-hus, fordi det ellers vil ta mange år å tjene inn den ekstra prisen igjen.

 

Hvilken type sprosser skal ytterdøren min ha?

Vi anbefaler alltid at man velger energisprosser dersom det er mulig. Energisprosser er sprosser som er limt på glasset, og dermed er energisprosser det energivennlige valget. Gjennomgående sprosser deler derimot glasset i flere glassfelt.

Husk! Jo flere sprosser døren din har, desto dårligere vil lysinnfallet bli. Husk derfor å vurdere antallet av sprosser i forhold til størrelsen på døren.

 

Har du fått svar på spørsmålene dine?

Hvis ikke er du velkommen til å ta kontakt på telefon: 69 67 69 80 eller på e-post: info@skanva.no. Vi har telefontid mandag til torsdag 08.00-16.00 og fredag 08.00-13.00.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen din på vår hjemmeside. Les mer